Made by M4RTiN

Moderating by
Jakemeister
JustinC


eXTReMe TrackerCorrado 1.9 TDI

Manufacture Date: 1989
Owner: Arjan TDI from Netherlands, Limburg
Colorcode: LC3Y (Bordeaux pearl effect was delivered from 1990 till 1995)
Bought on date: 03-02-2003Information / Adjustments :
De historie:
In 1989 is de Corrado bij het bedrijf Karmann oorspronkelijk als G60 van de band komen rollen. Zo heeft hij ook rondgereden tot begin 1997. De toenmalige eigenaar is toen op het geweldige idee gekomen om er een TDI blok in te bouwen. Omdat dit niet zomaar een klusje is, is hij daarvoor bij autobedrijf Speedline, toen nog in De Lutten, met de deur binnen komen vallen. Hij opperde het idee van de ombouw, en Speedline was bereid om het project uit te voeren. 3 weken zijn ze daar mee bezig geweest. In 1997 is hij als diesel op kenteken gezet, na het verkrijgen van verschillende documenten, zoals een gelijkvormigheidsattest en nog meer van die rompslomp. De auto is toen alsvolgt opgebouwd:

Technisch:
-1Z TDI motorblok uit een '95-er Passat 35i (oorspronkelijk 90 Pk)
-Bijbehorende versnellingsbak
-Aandrijfassen gedeeltelijk TDI, bij buitenste -homokineet G60 (fuseestuk G60)
-Remmerij G60
-Verder standaard G60 onderstel en dergelijke

Optisch:
-Nieuw type stuurkolom
-Interieur opnieuw geconditioneerd
-Gaasgrille

Naderhand zijn er 17" velgen opgekomen, met 215-45/17 banden, en een powerbox die het vermogen opschroeft tot 110 Pk. Ook is er een sportluchtfilter gemonteerd.
In deze staat heb ik de auto in Februari 2003 aangekocht, vooraf wetende dat er verschillende dingen aan mankeerden, dat dus gemaakt moest worden.
In het eerste half jaar dat ik de auto in mijn bezit had, zijn de problemen en mankementen gerepareerd.
We begonnen bij een eerste grondige inspectie. De auto werd op de brug gezet, en er werden een paar gebreken vastgesteld. De remmen waren op, er was een hydro-motorsteun kapot, rechtse remklauw voor was kapot en er was nog wat meer averij aan. De belangrijkste zaken heb ik dus meteen laten maken, zodat de auto weer veilig en comfortabel te rijden was.
In de periode daarna was het zaak om de auto technisch weer tiptop in orde te maken. Zo werden er nieuwe brandstofleidingen gemonteerd, de homokineten zuiver gemaakt, en van nieuwe hoezen voorzien. De banden werden vervangen door 205-40/17. De beide lagers en keerringen van de aandrijfassen zijn vervangen, er is een nieuwe fan en radiatorkap gemonteerd. Distributie is vervangen, en de krukas is afgevlakt. Er is een nieuwe krukaspoelie opgekomen, samen met nieuwe riemen, spanrollen, lagers en alles wat maar enigszins versleten was.
Er zijn nieuwe pakkingen opgekomen, de waterpomp, oliepomp en stuurbekrachtigingspomp zijn ook vervangen. Tevens is de linkse remklauw vervangen. Verder is het normale onderhoud zorgvuldig gebeurd, zoals filters, olie, remblokken.
Nadat de auto er technisch weer picobello bij stond, is het uiterlijk van de auto (toen nog standaard) wat gaan vervelen. Om de drang naar een aparte look eindelijk waar te maken, heb ik een Triball laten maken voor op de voorruit. Hij is 40/40 verlaagd met verlagingsveren. Verder heb ik een originele Rieger RS bumper, sideskirts, cupdiffusor, Seidl dakspoiler en tussenplaat gekocht. Deze liggen klaar om gemonteerd te worden, maar niet voordat de auto van een geheel nieuwe plamuur- en laklaag is voorzien. De auto word binnenkort volledig strak gezet, en de spoilers worden dan gemonteerd.
Ook een beetje muziek mocht niet ontbreken. Er is gekozen voor een JVC autoradio-cd speler, met 2 versterkers. 1 voor de Stealth 12" subwoofer, en 1 voor de JBL 3-weg speakers. Omdat de opbouw een beetje spectaculair mocht zijn, is er een complete kist op maat gemaakt, die met skai is bekleed. De hoedenplank is vervangen door een open alu buizenframe, om een beetje een mooie look te krijgen, zodat de vrachtwagenchauffeurs kunnen genieten van al dat moois ;-)
Verder zijn er geborsteld alu vloermatten en neon interieurverlichting ingekomen. Zo is de auto naar mijn smaak eindelijk (bijna) klaar. Hoewel je nooit uit bent geknutseld aan de knappe coupé van VW......

Om het Corrado TDI gevoel nog wat meer te kunnen beleven, en om nog eens ergens te komen, ben ik lid van VW team De Kempen, een gezellige club met mooie auto's, waar de mijne zeker niet misstaat.

Wishlist :
Binnen 2 jaar wil ik een ander motorblok in het vooronder. Dit zal een 130 pk TDI worden of een 150 pk ARL. Mocht de kans zich voordoen zou een 2.0 TDI16v wel leuk zijn.

Op dit moment ben ik de auto geheel aan het afbreken. De rotte plekjes in de neus zullen gestraald en behandeld worden. Verder komen er klinkloze deuren, een strakke achterklep en een Rieger/Seidl setje op. Interieur wordt bij heropbouw vervangen door een creme leder elec. Recaro interieur. Er komen TFT schermpjes, DVD speler en PS2 in. De audioinbouw wordt aangepast om het geheel wat beter tot zijn recht te laten komen.
Er komen In-Pro koplampen, mist- knipperlichten en achterlichten op.
Kleur: nog onbekend, Toyota Rioja Red of British racing green.Totalscore: 150, average:8.82